מדריך לכתיבת קורות חיים
כתיבת קורות חיים יכולה להיות מאתגרת עבור כולם. איזה מידע עליכם לכלול ולהדגיש בו? האם יש דברים שכדאי לכם להשאיר בחוץ או דווקא להדגיש? מה עם מבנה קורות החיים שלכם? על מדריך לכתיבת קורות חיים ועוד, במאמר שלפניכם.
מדריך לכתיבת קורות חיים |
השלב הראשון בבניית קורות חיים הוא קביעת המטרה שלכם. הקדישו זמן לחשוב על זה לפני שאתם בכלל מתיישבים לכתוב אותו. ברגע שיש לכם מטרה בראש, שבו עם עט ודף, או עם המכשיר האלקטרוני האהוב עליכם, וכתבו הצהרה ברורה ותמציתית שאומרת איזה סוג עבודה אתם רוצים.
בדרך זו, תוכל להבטיח כי שאר התוכן בקורות החיים שלכם יצביע על מטרה זו. ככה זה עובד; אם אתם יודעים מה אתם רוצים מעצמכם וממקום העבודה שלכם, רשמו זאת בקו"ח שלכם.
השתמשו בסימני הדגשה |
כתבו את קורות החיים שלכם עם נקודות פעולה – יחד עם משפטים קצרים בגוף קורות החיים. אל תשתמשו בנקודות מהודרות ובולטות מידי. פשטות ופונקציונליות מרשימות הרבה יותר.
התאימו את צרכי החברה לקו"ח שלכם |
התאימו את הצרכים של החברה שאליה אתם רוצים להתקבל. תיאורי משרות כוללים תמיד מילות מפתח מסוימות שמספרות לכם מה החברה מחפשת אצל עובדיה.
אם יש לכם היסטוריית עבודה ארוכה, אל תהסס להשאיר מידע שאינו נראה רלוונטי ולכלול רק את המידע המתאים את חוויות העבודה הרלוונטיות לתפקיד שאתם פונים אליו.
הדגישו את נקודות החוזק שלכם |
בנו קורות חיים המדגישים את נקודות החוזק שלכם. בנוסף, הדגישו פרטים הרלוונטיים למעסיק הפוטנציאלי המדובר. מרבית קורות החיים נקראים תוך 10 עד 30 שניות, אך הכנסת מידע חזק ורלוונטי, תחבר את הקורא ותגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל למקום העבודה.