הקשר בין גילוי מרצון ומס הכנסה
מהלך גילוי מרצון נועד לאפשר לישראלים שהיו להם הכנסות שונות אך לא הצהירו עליהן בארץ או בחו"ל, לדווח על כך, לשלם מיסים למס הכנסה ולהציל את עצמם מהאפשרות של עבירה פלילית על כל המשתמע מכך.
תהליך גילוי מרצון
מהלך זה נועד לקבל מידע על סכום העסקאות שבוצעו או סך הכספים שהופקדו בחשבונות בנק בחו"ל ובעליהם לא דיווחו על כך ולכן כפועל יוצא מזה, הם גם לא שילמו מס כלל. בזכות מהלך זה מס הכנסה הכניס כספים בהיקפים משמעותיים לקופת המדינה.
> קראו על מיסוי רילוקיישן באתר של איתן אסנפי.
בעבר אפשר היה לדווח על כך באופן אנונימי, לפרט את הסכום הכספי לקבל קביעה על גובה המס ורק לאחר מכן להזדהות ולשלם את המס.
אופציה זו כבר לא קיימת (2020) וכל מי שמעוניין לבצע הליך זה, מחויב להזדהות ולפרט את מלוא ההכנסות שלו בשקיפות מלאה ובכנות אמיתית.
בדרך זו הצהירו ישראלים רבים למס הכנסה על כספים שהם הרוויחו לאורך שנים רבות וזאת מתוך החשש שהכספים הללו יתגלו עקב השקיפות ההולכת וגוברת של הבנקים בכל העולם, דבר שחושף את רשימת הלקוחות בעלי הכספים וביניהם הישראלים.
העונשים על אי דיווח של הכנסות
אי דיווח על הכנסות ואי התשלום של המיסים שנובעים מכך, הם עבירה פלילית שהעונשים בגינם הם חמורים. לכן ישראלים רבים מתייעצים עם עורך דין למס הכנסה ובוחרים באחת הדרכים של גילוי מרצון ומדווחים לרשויות על סך ההכנסות.
בהתאם למידע מחליט פקיד השומה על גובה המס שמוטל על לקוח זה, כאשר הלקוח משלם מוסר האיום של פתיחת תיק פלילי נגד מעלים ההכנסות, דבר שעלול להיגרר למשפט, כתב אישום, הרשעה ועונשים ברמות שונות כמו קנסות ואף מאסר.